DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Begin 2021 goed: 5 gezondheidsvoordelen van pangasius

januari 27, 2021 | Acties | No Comments

Laten we 2020 maar gauw achter ons laten! Hoe doe je dat beter dan 2021 fris te starten? Goede voeding is waarschijnlijk de gemakkelijkste – en lekkerste – manier om je lichaam fit te krijgen. We hebben goed nieuws voor je: door pangasius in je dieet op te nemen, word je lekker snel gezond. De voordelen die pangasius brengt aan je gezondheid zullen je verbazen!

1. Het voorkomt hart- en vaatziekten

Pangasius kan veel ziektes helpen voorkomen. Je lichaam heeft onverzadigde vetten nodig om gezond te blijven. Het vlees van de vis is daar een perfecte bron voor! Het helpt de bloedstroom bevorderen en zorgt voor een goede gezondheid van je hart. Eet je één keer per week panga? Lekker bezig! Je hebt daardoor minder kans op hart- of hart- en vaatziekten.

2. Positieve effecten op zwangerschap

Zwanger? Zorg ervoor dat je pangasius eet. Voor zwangere vrouwen is het eten van panga gunstig voor de groei van hun baby. De vis is extreem rijk aan omega 3 en DHA (Docosahexaenoic), die de gezondheid en groei van je foetus stimuleren.

3. Op zoek naar meer spiermassa? Neem panga op in je dieet!

Pangasius kan je ook helpen een beest te worden. Als je je spiermassa wilt vergroten, is het erg gunstig om je pangasius-inname te verhogen. De vis zit vol met eiwitten en stimuleert je spieren, lichaamskracht en -immuniteit.

4. Versterkt botten en tanden

Je hoeft niet elke ochtend trouw je glaasje melk achterover te tikken. Pangasius is een geweldige vervanger, omdat het een boordevol calcium zit. Het consumeren van pangasius helpt je om je botten en tanden sterk te houden. Hallo mooie tanden!

5. Helpt het cholesterolgehalte laag te houden

Je weet waarschijnlijk dat het eten van vis helpt om je cholesterol te verminderen. Dus dit laatste feitje komt vast niet als een verrassing. Heb je last van een hoog cholesterolgehalte? Probeer rood vlees te vervangen door pangasius. De hoeveelheid onverzadigd vet in de vis helpt je om je cholesterol onder controle te krijgen.

Klaar om een ​​heerlijk pangasiusgerecht te koken? Bekijk onze recepten!

0 reacties