DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

De allerlekkerste herfstrecepten met pangasius

oktober 26, 2021 | Nieuws | No Comments

Proef de herfst met deze selectie gerechten! We delen graag de lekkerste pangasius gerechten voor deze herfst met je.

Kleurrijke comfort food

Zeg je herfst, dan zeg je comfort food. En dat is precies wat een hartverwarmende shakshuka met pangasius is. Met een paar hoofdingrediënten en veel verschillende kruiden en specerijen zet je een heerlijke en voedzame maaltijd voor vier personen op tafel. Zeker als je deze shakshuka combineert met brood, rijst of een voedzame salade.

Je hebt slechts één pan nodig om dit kleurrijke gerecht te maken. Oorspronkelijk wordt shakshuka gemaakt met eieren en tomaten als belangrijkste ingrediënten. Door pangasius toe te voegen aan deze Noord-Afrikaanse klassieker maak je het gerecht net even wat gevulder.

Meer over deze shakshuka.

Perfect herfstgerecht met pompoen

Hulde aan de pompoen! Deze bolle vriend zit boordevol vitamine C en is onlosmakelijk verbonden met de herfstperiode. Je ziet ze nu overal! Wil je indruk maken aan de eettafel? Probeer dan eens ons recept met pompoen, pangasius en peultjes.

Van de pompoen maak je een mooie romige puree met kokosmelk. Daarnaast serveer je dungesneden en gebakken reepjes peultjes en dit geheel maak je af met een goudbruin gebakken stukje pangasius filet.

Je vindt het volledige triple P recept hier.

Een flinke vitamineboost

Ben je op zoek naar een lichtere maaltijd? Dan is deze poké bowl de perfecte (in)vulling! De basis van zo’n bowl is vaak een kortkorrelige witte rijst, ook wel sushi rijst genoemd, maar je kunt ook andere soorten rijst of quinoa gebruiken.

Samen met fruit is groente een belangrijke bron van vitamines. Gezonde vetten uit avocado en vis zijn daarnaast onmisbaar. En laten al deze ingrediënten goed samenkomen in een heerlijke poké bowl. Je maakt het compleet met een lekkere dressing op basis van sojasaus en rijstazijn. Smakelijk eten gegarandeerd!

Lees hier hoe je de poké bowl maakt.

0 reacties