DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Dieetadvies zwangerschap: eet twee keer per week vis

juni 23, 2021 | Nieuws | No Comments

Het Nederlandse Instituut voor Voedingsadvisering, het Voedingscentrum, heeft onlangs hun voedingsadviezen met betrekking tot visconsumptie tijdens de zwangerschap gewijzigd. Tot nu toe was het advies om één keer per week vis te eten, maar dat is veranderd naar twee keer per week. Je kunt wel begrijpen dat zwangere visliefhebbers het nieuws vieren met een lekkere zalmmoot of een heerlijke poké bowl met pangasius…

Vette vis en magere vis

Natuurlijk is niet elke vis goed voor vrouwen in verwachting. Het is namelijk beter om tonijn of krab te vermijden, maar veel andere visgerechten passen wel in een gezond dieet voor jou en je baby. De richtlijnen van het Voedingscentrum adviseren een mix van vette vis en magere vis. Je zou bijvoorbeeld de week kunnen beginnen met een pangasiusfilet en het weekend vieren met een heerlijk stuk zalm, die vetter is.

Baby baten

De omega 3-vetzuren, die in overvloed aanwezig zijn in vis, zijn de reden waarom het consumeren van vis zo sterk wordt aanbevolen voor moeders en hun baby’s. Twee keer per week vis eten verkleint het risico op vroeggeboorte. Goed nieuws voor zwangere visliefhebbers, toch? En dat is niet alles: de vetzuren van vis zijn ook belangrijke ingrediënten voor een goede prenatale ontwikkeling van hersenen en zicht. Alleen al om deze redenen is het een goede keuze om vis in je prenatale dieet op te nemen.

Pangasius en andere gekweekte vis

Het Voedingscentrum belicht vooral de voordelen van kweekvis, zoals pangasius en tilapia. Naast smaak en gezondheidsvoordelen worden deze vissoorten ook op een verantwoorde manier gekweekt. Labels zoals het ASC-keurmerk bewijzen dat de vis die je koopt, is gekweekt met zorg voor de natuur en ecologische duurzaamheid.

Op zoek naar een lekker visgerecht? Bekijk onze pangasius recepten!

0 reacties