DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Filet op jouw manier: pangasius in elke smaak of vorm

maart 24, 2021 | Acties, Certificering | No Comments

De tijd dat je pangasius simpelweg een filet was, is voorbij. Tegenwoordig zijn er veel soorten op de markt, passend bij elke smaak. Van gepaneerde pangasius met knoflook tot filet met citroen- en groene kruidenmarinade: je vindt het allemaal bij de visafdeling van je supermarkt. Deze ready-to-cook en ready-to-eat concepten worden steeds populairder. Simpelweg omdat het gemakkelijk en lekker is. Maar hoe wordt het gemaakt en door wie? Dat zochten we voor je uit!

Om met een kleine geschiedenisles te beginnen: Vietnam heeft jaren een gesloten economie gehad. Tot 1986, toen deze overging op een meer industriële markteconomie. Deze overgang verliep natuurlijk geleidelijk en het land moest leren omgaan met de nieuwe manier van zakendoen. Vietnam wist dat hier hard werk en knowhow voor nodig was. Daarom nodigde het land experts van over de hele wereld uit om hen te helpen bij het opbouwen van hun industrieën. Zo ook het geval in de visverwerkingsindustrie. In de ambitie van Vietnam om een ​​belangrijke wereldspeler in visexport te worden, keken ze naar westerse visverwerkingsmodellen en imiteerden ze om snel de ladder te beklimmen – en te voldoen aan de eisen van de moderne wereld.

State-of-the-art verwerkingsfaciliteiten in Vietnam

Onze panga-fan Alfons neemt ons mee terug naar zijn bezoek aan de Mekong Delta in Vietnam. “Ik was enorm onder de indruk van de ultramoderne faciliteiten toen ik de pangasiusverwerkingsfaciliteiten bezocht. Het overtrof alles wat ik me had kunnen voorstellen. Geen wonder, want ik weet dat de fabrieken moeten voldoen aan strenge internationale kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen. Gezondheids- en veiligheidsprotocollen waren als een rode draad door mijn bezoek – we moesten gezondheidsformulieren invullen en beschermende kleding dragen. Alle gezondheids- en hygiënecontroles werden uitgevoerd als standaardprocedures om ervoor te zorgen dat de protocollen strikt werden opgevolgd. Het was geweldig om de fabriekshallen te zien waar al deze heerlijke visproducten worden gemaakt. Ik was tijdens het gehele bezoek flink indruk. ”

Eindeloze mogelijkheden en stijlen

De fabrieken, apparatuur en processen van deze bedrijven zijn allemaal gebaseerd op internationale good practices. Dat is het geval bij de grote pangasiusproducenten Vin Hoan en Gadaco Seafood, die wereldklasse voorbeelden zijn van hoogwaardige leveranciers van ready-to-eat en ready-to-cook pangasiusproducten. Ze zijn toonaangevend in de added value pangasiusindustrie, waaronder gemarineerde, gepaneerde en snackpanga vallen. Deze zogenaamde visconcepten zijn in supermarkten over de hele wereld te vinden. Wat is jouw favoriet? Pangasius gemarineerd met knoflook, kruiden, zoete chili of limoen? Of ga je liever voor een heerlijke visnugget, spiesjes of pasteitje?

0 reacties