DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Panga en het ASC-keurmerk

mei 10, 2017 | B2B | No Comments

Waarom is een keurmerk nodig? Vis is toch een natuurproduct? Dat klopt, maar keurmerken zijn er om de consument te laten zien waar hun product vandaan komt, onder welke omstandigheden het is geproduceerd en verhandeld. Dat geldt ook voor vis. Goed voor de consument om te weten hoe hun zalm, tilapia of pangasius is gekweekt.

Pangasius en alle andere kweekvis in de Nederlandse supermarkten hebben het ASC-keurmerk. Dit keurmerk staat voor Aquaculture Stewardship Council. Het ASC heeft als missie om kweekvis en aquacultuur duurzamer en sociaal verantwoordelijker te maken. Zo zorgt dat keurmerk er bij de kweek van pangasius onder andere voor dat het gebruik van antibiotica en voedseltoevoegingen aan banden gelegd wordt en dat de werkomstandigheden van de werknemers aan bepaalde eisen voldoet. Zo is er geen kinderarbeid en de gezondheid en veiligheid van werknemers wordt altijd in acht genomen. Bovendien hebben de werknemers van de gecertificeerde bedrijven een fatsoenlijk salaris. Ook is er in de ASC aandacht voor het beperken van de milieubelasting. Wie dus een ASC-gecertificeerd visje op het bord heeft, weet dat de vis verantwoord is gekweekt is met aandacht voor mens dier en het milieu.

ASC is niet het enige keurmerk voor vis. Zo is er onder andere ook het MSC-keurmerk. Dat staat voor Marine Stewardship Council. Dit keurmerk geeft aan dat de wildgevangen vis op een verantwoorde manier gevangen is. MSC is eigenlijk de oudere zus van ASC…;-)

0 reacties