DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Gezonde kruiden en pangasius

mei 12, 2017 | Nieuws | No Comments

Omdat pangasius een vis is waarmee je alle kanten op kunt, laat hij zich goed combineren met allerlei soorten kruiden. Wist je dat veel kruiden een medicinale werking hebben? Zo wordt de eiwitrijke en vetarme panga nog gezonder!

Citroengras: helpt bij verkoudheid of koorts

  • Gember: verlicht maagzuur
  • Limoen: helpt tegen keelpijn als je het combineert met zout
  • Kurkuma: werkt cholesterolverlagend en ontgift de lever.
  • Lente-uien: zuiveren je lichaam
  • knofook: goed voor bloed en hart

Wat heb je nodig voor een typische Vietnamese familiemaaltijd?

  • Per persoon een kommetje rijst
  • Een beetje vlees, vis of zeevruchten (gegrild, gekookt, gestoomd, gebakken of gestoofd)
  • Gebakken, rauwe of gestoomde groenten
  • Bouillon of soep
  • Vissaus en/of sojasaus om te dippen
  • Een bordje verse kruiden

Eten op z’n Vietnamees is samen delen

Zet alle gerechten samen op tafel. Geef iedereen een kommetje met rijst en twee eetstokjes. Iedereen neemt met zijn eetstokjes waar hij zin in heeft. Leg het hapje vlees of vis of de groentjes die je kiest in je kommetje, breng het kommetje naar je mond en eet het samen met de rijst. Het is niet de bedoeling dat je je kommetje op tafel laat staan en de stokjes naar je mond brengt. Klaar? Dan kun je een beetje bouillon in het kommetje doen om alle restjes op te drinken. Leg de stokjes plat op de kom als je klaar bent.

0 reacties