DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN.

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?
Ingrediënten
- 250 g verse eiernoedels
- zeezout
- vers gemalen zwarte peper
- sesamolie
- plantaardige olie
- 2 teentjes knoflook, gepeld en in dunne plakjes gesneden
- 1 stuk verse gember ter grootte van een duim, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 100 g peultjes
- 220 g waterkastanjes, uitgelekt en gehalveerd
- 2 verse rode pepers, gehalveerd, zaadjes verwijderd en in dunne plakjes gesneden
- 1 liter biologische vis- of kippenbouillon, heet
- 500 g pangasius
- sap van 2 limoenen
- zoutarme sojasaus
- 1 klein bosje verse koriander, blaadjes geplukt
Aziatische noedelbouillon met pangasius
Beoordeling:
Laat je gezin kennismaken met een nieuwe smaak: probeer deze lekkere Aziatische noedels. Klaar in slechts enkele minuten!
Porties
4 personen
Bereiding
Frisse smaken met een chili-kick
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de noedels.
- Giet de noedels af in een vergiet, schep er een beetje sesamolie bij en verdeel de noedels over vier serveerschalen.
- Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur en voeg een scheutje plantaardige olie toe. Roerbak de knoflook, gember, peultjes, waterkastanjes en de helft van de chilipepers in 2 minuten gaar.
- Voeg de hete bouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg de Pangasius-stukjes toe, kook een minuut en zet het vuur uit. Proef de bouillon en breng royaal op smaak met sojasaus en zwarte peper.
- Schep de noedels erover en verdeel de vis, bouillon en groenten gelijkmatig over de kommen. Sprenkel de limoen erover. Serveer met meer sojasaus, en de koriander en chili erover verspreid.
(*) De bron van dit recept en de afbeelding is Jamieoliver.com. De originele vis is tong, deze is vervangen door pangasius om voor een nieuwe smaak.

Wij zoeken lekkere recepten!
Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.