DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

  • 6 grote roodbruine aardappelen, geschild en in 1 cm brede frietjes gesneden
  • Canola-olie, om te frituren
  • 1 1/2 kopje bloem voor alle doeleinden, verdeeld
  • 1 eetlepel zout, verdeeld
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 kopje bier (pils of bier)
  • koud water als dat nodig is
  • 750 gram pangasiusfilets, op maat gesneden
  • zout

Britse fish and chips gemaakt van pangasius

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Wie houdt er nu niet van het Britse nationale gerecht fish and chips? Schenk jezelf een biertje in en begin met het koken van onze pangasius versie van dit gerecht!

Porties

4 personen

Bereiding

  1. Begin met het ‘voorbakken’ van de frites (frites). Je moet ze twee keer bakken. Voeg 8-cm olie toe aan een grote pan met een zware bodem of een braandpan. Verhit olie tot 175 °C.
  2. Voeg voorzichtig frites toe aan hete olie. Tip: werk in delen om te voorkomen dat de pan te vol raakt. Bak de frietjes 3 minuten, giet ze af en verdeel ze over een met keukenpapier beklede bakplaat.
  3. Maak de vis klaar door 1/2 kopje bloem, 1 theelepel zout en zwarte peper in een ondiepe kom of schaal te mengen. Zet dan het mengsel opzij.
  4. Klop in een aparte kom de resterende 1 kop bloem, 2 theelepels zout en 1 theelepel knoflookpoeder. Klop het bier geleidelijk tot een gladde massa. Tip: het beslag moet de dikte hebben van dikke room. Als het beslag te dik is, voeg dan 1 eetlepel koud wat toe. Als het te dun is, strooi er dan 1 theelepel bloem over totdat het dikker wordt. Herhaal dit tot je de juiste dikte hebt.
  5. Verhoog de olietemperatuur tot 200 °C.
  6. Haal de pangasius door het droge bloemmengsel. Tap het het mengsel dat er teveel op zit eraf en doop de vis in het bierbeslag.
  7. Werk in porties, voeg de vis en de ‘voorgebakken’ frietjes voorzichtig toe aan de olie. Bak tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten.
  8. Breng de gekookte fish and chips over naar een met papieren handdoek beklede bakplaat of koelrek.
  9. Bestrooi met zout terwijl het nog warm is.
  10. Serveer met moutazijn of tartaarsaus.Eet smakelijk!

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.