DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN.

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?
Ingrediënten
- 2 1/4 kopjes bloem, plus meer voor kneden en rollen
- 1 kop kokend water
- 12 ons pangasius, grof gehakt en gekoeld
- 1 eetlepel ijswater
- 4 eetlepels koude boter, in blokjes
- 2 eetlepels mirin (rijstwijn)
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 el verse gember, geraspt of fijngehakt
- 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 theelepel zout
- 1/8 theelepel witte peper
- 1/4 kop fijngehakte knoflookbieslook of lente-uitjes
Dumplings met pangasius
Beoordeling:
Heb je ooit vis dumplings geprobeerd? Het is de hoogste tijd om het te proberen! Geniet van deze heerlijke pangasius dumplings, als snack of aperitief.
Porties
4 personen
Bereiding
- Doe bloem in een middelgrote kom. Voeg kokend water toe en roer goed door elkaar. Dek af met plastic en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Zodra het deeg is gehydrateerd en voldoende is afgekoeld om te verwerken, kneed het 5 tot 10 minuten tot het zeer glad is. Verwerk er net genoeg bloem door zodat het deeg niet plakkerig wordt. Dek af en laat nog 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
- Voeg de pangasius toe aan een keukenmachine en pulseer tot hij is fijngehakt. Voeg 1 eetlepel ijswater toe en blijf pulseren totdat een pasta ontstaat.
- Voeg de koude boter, mirin, sesamolie, gember, knoflook, sojasaus, zout en peper toe en mix het geheel grondig door elkaar.
- Doe het mengsel in een kom en spatel de knoflookbieslook erdoor. Dek af en zet 1 uur in de koelkast om de smaken samen te laten komen.
- Vorm het deeg tot een lang touw en snijd in 36 gelijke stukken. Druk de stukjes deeg plat in cirkels en rol ze uit tot een diameter van ongeveer 8 centimer, met de randen van het deeg dunner dan het midden.
- Maak de randen nat, plaats een kleine hoeveelheid vulling in het midden, vouw dubbel en knijp of plooi om te verzegelen.
- Plaats de dumplings in een stoompan op de hoogste stand, laat een beetje ruimte ertussen, en stoom 5 tot 7 minuten.

Wij zoeken lekkere recepten!
Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.