DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

  • 2 1/4 kopjes bloem, plus meer voor kneden en rollen
  • 1 kop kokend water
  • 12 ons pangasius, grof gehakt en gekoeld
  • 1 eetlepel ijswater
  • 4 eetlepels koude boter, in blokjes
  • 2 eetlepels mirin (rijstwijn)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 el verse gember, geraspt of fijngehakt
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/8 theelepel witte peper
  • 1/4 kop fijngehakte knoflookbieslook of lente-uitjes

Dumplings met pangasius

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Heb je ooit vis dumplings geprobeerd? Het is de hoogste tijd om het te proberen! Geniet van deze heerlijke pangasius dumplings, als snack of aperitief.

Porties

4 personen

Bereiding

  1. Doe bloem in een middelgrote kom. Voeg kokend water toe en roer goed door elkaar. Dek af met plastic en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  2. Zodra het deeg is gehydrateerd en voldoende is afgekoeld om te verwerken, kneed het 5 tot 10 minuten tot het zeer glad is. Verwerk er net genoeg bloem door zodat het deeg niet plakkerig wordt. Dek af en laat nog 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
  3. Voeg de pangasius toe aan een keukenmachine en pulseer tot hij is fijngehakt. Voeg 1 eetlepel ijswater toe en blijf pulseren totdat een pasta ontstaat.
  4. Voeg de koude boter, mirin, sesamolie, gember, knoflook, sojasaus, zout en peper toe en mix het geheel grondig door elkaar.
  5. Doe het mengsel in een kom en spatel de knoflookbieslook erdoor. Dek af en zet 1 uur in de koelkast om de smaken samen te laten komen.
  6. Vorm het deeg tot een lang touw en snijd in 36 gelijke stukken. Druk de stukjes deeg plat in cirkels en rol ze uit tot een diameter van ongeveer 8 centimer, met de randen van het deeg dunner dan het midden.
  7. Maak de randen nat, plaats een kleine hoeveelheid vulling in het midden, vouw dubbel en knijp of plooi om te verzegelen.
  8. Plaats de dumplings in een stoompan op de hoogste stand, laat een beetje ruimte ertussen, en stoom 5 tot 7 minuten.

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.