DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

  • 350 g kleine aardappelen, in vieren
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1/2 el rijstwijnazijn of witte wijnazijn
  • ½ limoen, geschild en geperst
  • 1 rode chili, zonder zaadjes en fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 3-4 eetlepels grof gehakte koriander
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • 3 el bloem
  • 1 x 265 g pangafilet zonder vel

 

Gebakken pangafilets met knoflookaardappelen

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Een snel vismaal voor twee met budgetvriendelijke pangafilets, geserveerd met licht geplette knoflookaardappelen en een verse chili- en koriandersalsa. Een heerlijk diner dat binnen 15 minuten klaar is. Bovendien is deze maaltijd rijk aan eiwitten en een bron van vitamine C.

Porties

2 personen

Bereiding

Een snel vismaal voor twee met budgetvriendelijke pangafilets, geserveerd met licht geplette knoflookaardappelen en een verse chili- en koriandersalsa. Een heerlijk diner dat binnen 15 minuten klaar is. Bovendien is deze maaltijd rijk aan eiwitten en een bron van vitamine C.

  1. Kook de aardappelen in een middelgrote pan met gezouten, kokend water gedurende 12 minuten (of tot ze zacht zijn).
  2. Maak de salsa terwijl de aardappelen koken: combineer in een kom de extra vierge olijfolie, azijn, limoenschil, de helft van het limoensap, de chili, de helft van de knoflook en de koriander. Breng op smaak en voeg naar smaak extra limoensap toe.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Kruid de bloem, leg de panga-filets erin en geef ze een goede laag van de bloem. Voeg ze toe aan de pan en bak gedurende 30 seconden op hoog vuur. Verlaag dan het vuur tot middelhoog en bak nog 2 minuten aan elke kant (of tot ze goudbruin en gaar zijn).
  4. Giet de aardappelen af en doe ze, samen met de resterende olijfolie en knoflook, terug in de pan. Plet licht met een aardappelstamper of een vork en verdeel over 2 borden. Bedek het geheel met de vis en besprenkel met de salsa van chili en koriander.

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.