DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

  • 2 pangasius filets
  • 1 bosui
  • Stukje gember in dunne reepjes gesneden
  • 4 el bakolie
  • 3 el sojasaus
  • 2 el knoflook zwarte bonensaus (optioneel)

Gestoomde Chinese pangasius filet

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Ga voor gezond, ga voor deze heerlijke gestoomde pangasius filet. Makkelijk om te bereiden!

Porties

2

Bereiding

Benodigde keukengerei:

  • Wok of stoompan
  • Stoomrek
  • Klem voor stoomschotels of hittebestendige handschoen
  • Pan
  • 1 groot rond bord

Methode:

  1. Ontdooi de visfilets en was ze kort in koud stromend water.
  2. Gebruik keukenpapier om overtollig water uit de visfilets op te nemen.
  3. Leg een klein deel van de in plakjes gesneden gember en lente-ui op het bord en leg de visfilets erop. De overgebleven gember en bosui kun je bovenop de vis leggen. Hou je van zwarte bonen en knoflooksaus? Voeg dit dan nu toe. Anders is alleen gember en bosui al voldoende.
  4. Kook heet water, zet het stoomrek in de wok en giet het kokende water in de wok. Zet het fornuis op hoog vuur om het water aan de kook te houden.
  5. Nu kun je de vis voorzichtig op het stoomrek zetten. Dek de wok af.
  6. Normaal gesproken hangt de benodigde stoomtijd af ​​van de grootte, het gewicht en de dikte van de vis. Voor deze portie zou 10 minuten voldoende moeten zijn. Afhankelijk van de sterkte van je fornuis kun je het vuur na de eerste 2-3 minuten stomen iets lager zetten.
  7. Als de pangasius bijna 10 minuten stoomt, kun je de bakolie opwarmen in een steelpan. Zorg ervoor dat de olie heet genoeg is.
  8. Als de vis gaar is, haal je de plaat uit de wok of stoompan. Je zult merken dat er wat vocht op de schaal komt van het stomen, gooi dit weg. Giet dan heel langzaam de hete bakolie over de vis. Op dit moment zult de olie zien en horen sissen.
  9. Voeg als laatste de sojasaus toe aan de vis en serveer direct met gestoomde rijst.

* Het voordeel van pangasius gebruiken voor het stomen is dat de filets niet visachtig ruiken. Ook hoef je je geen zorgen te maken over schubben, botten en huid. Dit maakt de bereiding schoner en efficiënter 🙂

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.