DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Submit your own Pangasius Recipe and win!

Ingrediënten

Zoet zure dressing

  • 2,5 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel + 1 theelepel vissaus (“nước mắm”)
  • 3,5 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel fijngesneden knoflook (“tỏi”)
  • 1 kleine rode peper, ontdaan van zaadlijsten en fijngesneden

Grilled fish wrap in banana leaf

  • 1 fish fillet, 200-250g
  • 1 banana leaf, big enough to wrap around the fish completely or you can cut the fish fillet in half before wrapping.
  • 2 tablespoon chili oil (mixture of minced garlic, lemongrass, black pepper, spicy chili and Annatto oil for coloring)
  • 1 tablespoon minced garlic and shallot
  • 2 tablespoon Fishsauce

Salad

  • 160g fijngesneden mango
  • 80g fijngesneden wortel
  • 40g fijngesneden rode paprika
  • 80g “Cang Cua” – kan ook worden vervangen door waterkers
  • 60g babyspinazie
  • 20g (zo’n 20 bladeren) Vietnamese basilicum (“húng quế”)
  • 20g (zo’n 2 eetlepels) geroosterde pinda’s, in kleine stukjes gebroken
  • 40g (zo’n 8 stuks) sjalotjes, fijngesneden en gemarineerd in rijstazijn

Groene mango salade met gegrilde Pangasius

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLoading...

Een populaire en heerlijke salade met mango, groente en vissaus, gecombineerd met gegrilde pangasius. Een gezond recept: perfect voor tijdens een dieet.

Porties

4 persons

Bereiding

1. Zoet zure dressing

Mix alle ingrediënten tot de suiker helemaal is opgelost en zet het aan de kant.

2. Gegrilde vis in bananenblad

  1. Marineer de vis met chili olie, knoflook, sjalotje en de vissaus. Laat het ministens 20 minuten marineren.
  2. Gebruik het bananenblad om de pangasius helemaal in te pakken.
  3. Gril het pakketje zo’n 2 tot 3 minuten per kant (doe dit niet langer dan 10 minuten in totaal).
  4. De vis is klaar als hij van binnen schilferig en ondoorzichtig is.

3. Salade

  1. Snij alle ingrediënten die hierboven staan genoemd voor de salade
  2. Mix allen ingrediënten door elkaar, behalve de geroosterde pinda’s
  3. Plaats alles op een bord en maak het af met de gegrilde pangasius en de stukjes pinda
  4. Schenkt de gemaakte dressing vlak voor het serveren over het gerecht en serveer het meteen uit.

Bron: Saigon Cooking Class

 

Submit your own Pangasius Recipe and win!

 

Every quarter you have a chance to win " 101 Asian Dishes You Need To Cook Before You Die"