DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN.

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?
Ingrediënten
Zoet zure dressing
- 2,5 eetlepels suiker
- 1 eetlepel + 1 theelepel vissaus (“nước mắm”)
- 3,5 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel fijngesneden knoflook (“tỏi”)
- 1 kleine rode peper, ontdaan van zaadlijsten en fijngesneden
Grilled fish wrap in banana leaf
- 1 fish fillet, 200-250g
- 1 banana leaf, big enough to wrap around the fish completely or you can cut the fish fillet in half before wrapping.
- 2 tablespoon chili oil (mixture of minced garlic, lemongrass, black pepper, spicy chili and Annatto oil for coloring)
- 1 tablespoon minced garlic and shallot
- 2 tablespoon Fishsauce
Salad
- 160g fijngesneden mango
- 80g fijngesneden wortel
- 40g fijngesneden rode paprika
- 80g “Cang Cua” – kan ook worden vervangen door waterkers
- 60g babyspinazie
- 20g (zo’n 20 bladeren) Vietnamese basilicum (“húng quế”)
- 20g (zo’n 2 eetlepels) geroosterde pinda’s, in kleine stukjes gebroken
- 40g (zo’n 8 stuks) sjalotjes, fijngesneden en gemarineerd in rijstazijn
Groene mango salade met gegrilde Pangasius
Beoordeling:
Een populaire en heerlijke salade met mango, groente en vissaus, gecombineerd met gegrilde pangasius. Een gezond recept: perfect voor tijdens een dieet.
Porties
4 persons
Bereiding
1. Zoet zure dressing
Mix alle ingrediënten tot de suiker helemaal is opgelost en zet het aan de kant.
2. Gegrilde vis in bananenblad
- Marineer de vis met chili olie, knoflook, sjalotje en de vissaus. Laat het ministens 20 minuten marineren.
- Gebruik het bananenblad om de pangasius helemaal in te pakken.
- Gril het pakketje zo’n 2 tot 3 minuten per kant (doe dit niet langer dan 10 minuten in totaal).
- De vis is klaar als hij van binnen schilferig en ondoorzichtig is.
3. Salade
- Snij alle ingrediënten die hierboven staan genoemd voor de salade
- Mix allen ingrediënten door elkaar, behalve de geroosterde pinda’s
- Plaats alles op een bord en maak het af met de gegrilde pangasius en de stukjes pinda
- Schenkt de gemaakte dressing vlak voor het serveren over het gerecht en serveer het meteen uit.
Bron: Saigon Cooking Class

Wij zoeken lekkere recepten!
Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.