DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Submit your own Pangasius Recipe and win!

Ingrediënten

  • 1kg pangasius
  • 3 stengels citroengras, gepureerd
  • 3 laurierblaadjes
  • 5cm gember, gepureerd
  • 3 rode tomaten, snij ze in vier stukken
  • 5 groene tomaten, zij ze in vier stukken
  • 2 rode pepers, snij ze in 2cm lengte
  • 25gr citroen basilicum
  • 3 eetlepels tamarinde sap
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • Zout en suiker naar smaak
  • 5 rode pepers
  • 6 knoflook
  • 6 sjalotjes
  • 1 eetlepel limoensap

Indonesische Traditionele Pangasius Soep

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Stap uit je comfort zone en probeer dit traditionele Indonesisch recept.
De Palembang Traditionele Pangasius Soep kan worden gevonden op de kar van straatverkopers maar ook in luxe restaurants.

Porties

6 persons

Bereiding

Palembang traditionele pangasius soep kun je in Indonesië vinden bij zowel straatverkopers als restaurants. Pangasius verwerken in een heerlijke pindang is niet eenvoudig. Als je niet voorzichtig bent, kan het apart gaan ruiken.

  1. Pureer de volgende 3 specerijen tot een pasta: 5 rode pepers, 6 knoflook en 6 sjalotten. Doe het in een kom en zet het apart.
  2. Schraap en maak de vis schoon. Snij het vervolgens in stukken. Wrijf de vis in met limoensap. Laat het 15 minuten staan om de smaken te absorberen. Was de vis en laat deze uitlekken.
  3. Kook 1250 ml water met de kruidige pasta, laurierblaadjes en gember op een matig vuur.
  4. Voeg de vis en andere ingrediënten toe en zout en suiker als het nodig is.
  5. Laat het koken totdat het gaar is.

Submit your own Pangasius Recipe and win!

 

Every quarter you have a chance to win " 101 Asian Dishes You Need To Cook Before You Die"