DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

  • 0,05 g saffraan
  • 1 liter kippenbouillon van tablet (heet)
  • 6 trostomaten
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 250 g chorizoworst (stuk)
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 300 g verse sperziebonen
  • 250 g verse pangasius filets
  • 250 g cherrytomaten

Paella met pangasius

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Let’s get Spanish! Deze geweldige paella met pangasius geeft je de volledige Spanje-ervaring. Klaar in slechts 30 minuten.

Porties

4 personen

Bereiding

  1. Doe de saffraan in een kommetje, voeg 2 el bouillon toe en laat staan tot gebruik. Halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten uit de tomaat. Rasp het vruchtvlees op een grove rasp tot je alleen het vel over hebt. Gooi het vel weg. Snipper de ui. Snijd de knoflook in plakjes en de chorizoworst in blokjes.
  2. Verhit de olie in de pan en bak de ui en chorizo 5 min. op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn. Bak de tomaat 3 min. mee.
  3. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes en voeg toe. Schenk de rest van de bouillon en de saffraan erbij. Breng aan de kook en roer 1 keer goed door. Snijd de pangasius in stukken en halveer de cherrytomaten. Verdeel de pangasius en cherrytomaten erover. Zet het vuur laag en laat 20 min. zachtjes koken.

Combinatietip: paella smaakt lekker met partjes citroen en fijngesneden peterselie.

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.