DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

  • 4 stuks pangasius filet
  • 5 limoenen
  • ½ stuk sereh
  • 1 teen knoflook
  • 25 gr gember, vers
  • 3 gram zout
  • 40 gram sinaasappelsap
  • 15 gram sojasaus Kikkoman
  • 30 gram mirin
  • 30 gram sesamolie
  • 150 gram beukzwam wit
  • 150 gram beukzwam bruin
  • 125 gram cantharellen
  • 60 gram witte wijn
  • 10 gram Kewpie roasted sesame dressing
  • 25 gram Tempura zeewiersnack

VIDEO: Pangasius in Aziatische marinade en beukzwammen

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Dompel jezelf onder in de Aziatische keuken met deze heerlijke pangasius met beukzwammen. We wedden dat dit je favoriet wordt!

Porties

4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
  2. Pers de limoenen en meng het sap met de sereh, knoflook, gember, zout, sinaasappelsap, sojasaus, mirin en sesamolie. Breng het geheel aan de kook brengen en haal het daarna van warmtebron af. Laat 15 minuten trekken en haal door een zeef.
  3. Snij pangasius filets van elkaar en laat dit 30 minuten marineren in de zojuist gemaakte marinade (zorg dat ze helemaal rond om in de marinade liggen).
  4. Haal pangasius uit marinade dep droog met keukenpapier.
  5. Brand de pangasius aan de mooiste kant af met een crème Brûlée brander. Breng daarna op smaak met zout en peper.
  6. Zet de pangasius hem in de oven (8 minuten op 120 graden).
  7. Doe de cantharellen en beukzwammen in een koekenpan met een scheutje olijfolie en snufje zout. Bak het geheel hard aan.
  8. Voeg witte wijn en zout toe naar smaak.
  9. Dien de pangasius, cantharellen en beukzwammen op een bord.
  10. Maak het geheel af met de Kewpie dressing en zeewiersnacks.

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.