DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Submit your own Pangasius Recipe and win!

Ingrediënten

  • 4 pangasius filets
  • 8 takjes tijm
  • 1 citroen, gesneden in 8 plakken
  • 12 kerstomaatjes, gespoeld en gehalveerd
  • 1 ½ eetlepel kappertjes, vloeistof afgevoerd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • Uw beste olijfolie
  • Zout en peper

Pangasius met cherry tomaten en knoflook

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Het aluminium papier in dit recept zorgt ervoor dat de pangasius zacht en mals blijft, terwijl de kruiden de tijd hebben om hun geuren en smaak aan de vis af te geven.

Porties

4 persons

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Bereid de vis. Verwijder de overtollige vloeistof uit de filets door er zachtjes op te drukken met een papieren handdoek. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie, en spreid 1 eetlepel olijfolie op het vel.
  3. Leg de filets op het vel met twee schijfjes citroen onder elke filet. Bestrooi de vis met zout en peper, en plaats twee takjes tijm op elke filet.
  4. Verwarm 3 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur in een steelpan. Wanneer de olie heet is, voeg je de gesneden knoflook toe en bak deze totdat ze licht goudbruin zijn.
  5. Voeg de gehalveerde tomaten toe en kook ze totdat ze zachter worden, ongeveer 5-6 minuten. Voeg de kappertjes toe in de pan, en bak ze nog een minuut of twee.
  6. Giet de tomaten-knoflooksaus zo gelijkmatig mogelijk over de pangasius. Met een ander vel folie maak je een tent over de vissen. Sluit de randen door de boven- en onderkant samen te rollen.
  7. Leg de vis in de oven, op het middelste rek, en bak ze 13-15 minuten totdat ze gaar zijn.

Originele recept op: http://friande.blogspot.nl

Submit your own Pangasius Recipe and win!

 

Every quarter you have a chance to win " 101 Asian Dishes You Need To Cook Before You Die"