DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Submit your own Pangasius Recipe and win!

Ingrediënten

    • 1 panagasius filet (ca. 200gr)
    • 1 sneetje speltbrood
    • 2 kleine teentjes knoflook
    • 1/2 eetlepel venkelzaad
    • 3 ansjovisfilets
    • 70gr zongedroogde tomaten
    • 1/4 bosje verse basilicum
    • 20gr geraspte parmezaanse kaas
    • 1/2 citroen
    • 1/2 eetlepel balsamico azijn
    • 2 takjes verse rozemarijn
    • 3 takjes verse tijm
    • Olijfolie
    • Zout en peper

    Ingrediënten salade:

    • 50gr veldsla
    • 6 kerstomaatjes (gehalveerd)
    • Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
    • 2 sneetjes Serranoham
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn (dressing)

Pangasius met een heerlijk krokant laagje & Italiaanse salade

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

De perfecte combinatie van zachte pangasius filet met een knapperige korst, vergezeld van een frisse en gezonde salade.

Porties

1 person

Bereiding

  1. Verwarm de grill-oven voor. Doe een grote scheut olijfolie in een ovenschaal. Voeg een snufje zout, peper en het venkelzaad toe en wrijf de panagasius in dit mengsel. Leg het in de ovenschaal en voeg een beetje olijfolie er bovenop. Zet de ovenschaal in het midden van de oven onder de grill gedurende 5 minuten.
  2. Maak ondertussen de croutons. Scheur het brood in stukken, doe het in je keukenmachine en mix het fijn. Voeg een geplet teentje knoflook en enkele druppels van de olie uit de ansjovisfilets toe. Doe het kruimelige mengsel in een kom en zet het apart.
  3. Dan, zonder het schoonmaken van de keukenmachine, voeg de ansjovisfilets, zongedroogde tomaten, de andere geplette knoflook, verse basilicum en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Rasp de schil van de citroen en voeg deze toe aan het mengsel samen met het sap van een halve citroen en het balsamico azijn. Meng dit tot een gladde pasta.
  4. Haal de vis uit de oven en verdeel de zongedroogde tomatenmix over de vis, gevolgd door de broodcroutons. Doe de verse tijm en rozemarijn er bovenop en strooi er wat olijfolie overheen. Leg de vis weer onder de grill voor ongeveer 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  5. Meng de ingrediënten voor de salade, maar voeg de dressing pas toe als je gaat eten.
  6. Haal de vis uit de oven en server deze met de salade.

Origineel recept op: http://healthylivinginheels.blogspot.nl

 

Submit your own Pangasius Recipe and win!

 

Every quarter you have a chance to win " 101 Asian Dishes You Need To Cook Before You Die"