DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN.

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?
Ingrediënten
- 2 pangasius filets (circa 400 gr.)
- 250 gr. cashewnoten
- 2 eieren
- 2 eetlepels zout
- 4 eetlepels honing
- ¼ fijngehakte chilipeper
- 1 verse mango
- 3 tomaten
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
- 2 limoenen
- 2 eetlepels suiker
- olijfolie
Pangasius met een pittig honing-cashew korstje
Beoordeling:
Pangasius met een heerlijk korstje van cashewnoten en pittige honing, geserveerd met frisse mangosalade. Ideaal als amuse, voorgerecht of feestelijk hapje!
Porties
24 party snacks
Bereiding
- Snij de tomaten in vieren en verwijder de hartjes
- Snij de paprika, ui en tomaten in blokjes van 0,5 cm
- Doe de tomaat, paprika en ui in een kom met een mengsel van 1 eetlepel zout en 2 eetlepels suiker en laat dit 30 minuten staan
- Snij de mango in blokjes van 0,5 cm en doe de blokjes in een kom met de koriander
- Giet de tomaat, paprika, en ui af in een zeef en pers de limoenen uit over het mengsel in de zeef
- Doe het mengsel in een kom en meng met de mango en koriander
- Verhit de honing met de chilipeper in een klein pannetje en laat dit daarna staan
- Hak de cashewnoten fijn in een foodprocessor
- Klop de eieren los met 1 eetlepel zout en doe dit in een kommetje
- Snij elke panga filet in 12 kleine stukjes, doop deze stukjes in het eimengsel en haal ze daarna door de gehakte cashewnoten
- Verhit de olijfolie in een anti aanbak koekenpan en bak de met cashewnoten bedekte panga gaar in ongeveer 2 minuten aan elke kant
- Serveer de panga op een bedje van gemengde mangosalade en maak het af met wat druppels pittige honing

Wij zoeken lekkere recepten!
Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.