DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Submit your own Pangasius Recipe and win!

Ingrediënten

  • 1 theelepel sesamolie, verdeeld
  • 1 theelepel verse gember, gehakt
  • 4 knoflookteentjes, gehakt
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1/2 kop lente-uitjes, gesneden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels rode currypasta
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 4 theelepels sojasaus
  • 1 theelepel bruinesuiker
  • 2 theelepel vissaus
  • 1 pak (400 gr.) kokosmelk
  • 2 theelepels gehakte verse koriander
  • 0.5 – 1 kg Pangasius filet
  • zout & peper
  • 1 limoen
  • jasmijnrijst (bereiden volgens verpakking)

Pangasius met Thaise kokosnoot curry

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Waan jezelf op een tropisch eiland met deze heerlijke panga kokoscurry.

Porties

4 - 6 persons

Bereiding

  1. Begin met het bereiden van de groenten en ontdooi je vis (wanneer deze uit de vriezer komt).
  2. Hak op een snijplank ongeveer 1 eetlepel gember en 1 eetlepel knoflook in stukjes. Hij alles vrij fijn.
  3. Snij de paprika zo fijn mogelijk en snij de knoflookteentjes in fijne reepjes.
  4. Voeg 1/2 eetlepel van de sesam olie toe in een pan met anti-aanbaklaag op een middelmatig vuur en voeg de gember en knoflook toe. Bak het ongeveer 1 minuut.
  5. Voeg de paprika en lente-uitjes toe en kook het één minuut.
  6. Voeg de eetlepel kerriepoeder toe, tevens 2 eetlepels rode currypasta en 1/2 eetlepel gemalen komijn en kook het nog één minuut, onder voortdurend roeren.
  7. Voeg al roerend de sojasaus, 1 eetlepel bruinesuiker en 2 eetlepels vissaus toe.
  8. Schudt de kokosmelk goed doorelkaar en giet het in de pan. Roer het mengsel goed door en zet de temperatuur van het vuur laag. De mix moet dusdanig heet worden dat hij borrelt in het midden van de pan maar niet overmatig aan de kook raakt. Roer het geheel elke 5 minuten door, terwijl je de rijst en de vis klaar maakt. De saus moet ongeveer 20 minuten koken en zal aanzienlijk donkerder worden van kleur. Hou dit in de gaten.
  9. Als je het gerecht serveert met rijst, moet je op dit punt beginnen om dit te koken.
  10. Droog de vis zo goed als je kunt met keukenpapier, omdat we de vis gaan aanbakken in een koekenpan. Als deze nat is, dan lukt dit niet goed.
  11. Bestrooi beide zijden met een klein beetje zout en peper. Zet de koekenpan op het vuur op de hoogste stand. Je kunt het beste een gietijzeren, of aluminium pan gebruiken. Gebruik geen pan met anti-aanbaklaag wanneer je bakt op deze hoge temperaturen.
  12. Laat de temperatuur stijgen en voeg een dun laagje olie toe om de bodem te bedekken. Zodra de olie begint te spatten is het heet genoeg om te braden. Leg de vis zorgvuldig in de pan en raak het niet aan.
  13. Besprenkel een paar druppels van de sesam olie op de kop van de vis terwijl het braad. De randen van de vis zie je als eerste braden. 70% van de vis wordt gaar op een zijde voordat het omgedraaid wordt. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Voel na 5 minuten aan de onderkant van de vis, zodra de vis los laat van de bodem, is deze klaar.
  14. Draai de vissen zorgvuldig om, verhoog het vuur tot middelmatig en bak de andere zijde 2-3 minuten.
  15. De saus is dan bijna klaar zijn. Zie hoe bruin het is geworden. Voeg op het laatst nog wat koriander toe en roer dit goed door.
  16. Serveer de vis bovenop de rijst en doe de saus hier weer overheen. Serveer met limoenschijfjes.

Originele recept op: http://sahdcooks.blogspot.nl

Submit your own Pangasius Recipe and win!

 

Every quarter you have a chance to win " 101 Asian Dishes You Need To Cook Before You Die"