DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen, vers en schoon
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 dl water
  • 5 stuk limoenblad vers (Djeroek Poeroet)
  • 6 gram zout
  • 10 gram Thai Curry
  • 10 gram gemberwortel
  • 4 stuks Pangasius filet
  • 30 gram roomboter
  • 40 gram olijfolie
  • 80 gram peultjes
  • 10 gram roomboter
  • 10 gram olijfolie

VIDEO: pangasius, pompoen en peultjes

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Op zoek naar een herfstgerecht? Zoek niet verder, je hebt de perfecte gevonden. Triple P: pompoen, pangasius en peultjes. Moeten we nog meer zeggen?

Porties

4 personen

Bereiding

  1. Snij de pompoen in stukken van 2 cm en snij 1 stuk gember van 10 gram.
  2. Doe de pompoenstukken, kokosmelk, water, limoenblad, gember en zout in een pan.
  3. Doe het deksel op de pan en kook het gaar op zacht vuur. Af en toe even roeren om aanbranden te voorkomen (je kunt evt. water toevoegen).
  4. Haal het geheel van de warmtebron als de pompoen egaal goed gaar is en het vocht bijna is verdampt. Haal limoenblad en gember uit pompoenmassa vandaan.
  5. Draai de pompoen fijn in de blender fijn en voeg de Thai Curry toe naar smaak. Indien nodig kokosmelk toevoegen en op smaak brengen met zout.
  6. Dep de pangasius filet droog met keukenpapier en nij filets van elkaar af.
  7. Bak pangasius filet mooi goudbruin in een koekenpan met olijfolie, roomboter en zout.
  8. Maak de peultjes schoon en snij ze in de lengte in dunne julienne/reepjes.
  9. Maak in een pan olijfolie warm en bak de peultjes zonder te kleuren.
  10. Voeg roomboter en zout naar smaak. Blus af met beetje water en stoom het droog.
  11. Dien de pangasius, peultjes en pompoenpuree op.

Tip: Rasp na het bakken wat limoen- en citroenschil over de vis.

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.