DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter
  • 40 gram peterselie
  • 40 gram bieslook
  • 30 gram dragon
  • 40 gram kervel
  • 5 gram zout
  • 250 gram risotto rijst, Arborio
  • 7 dl groentebouillon
  • 1 stuks sjalotten
  • 50 gram olijfolie
  • 5 gram zout
  • 4 stuks Pangasius filet
  • 30 gram roomboter
  • 40 gram olijfolie

VIDEO: Pangasius risotto met groene kruiden

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Heb je ooit een visrisotto geprobeerd? De romige smaak van de kruidenboter past perfect bij het hoofdingrediënt: pangasius.

Porties

4 personen

Bereiding

  1. Zorg dat roomboter op kamertemperatuur is.
  2. Was alle kruiden snij ze op een grove manier.
  3. Meng de kruiden, zout met boter tot een egale massa in de Magimix met een mes-hulpstuk.
  4. Haal de massa uit Magimix en doe het in een bakje.
  5. Snipper de sjalotten fijn en fruit ze aan in olie (zonder te kleuren).
  6. Voeg risotto rijst toe en fruit die ook kort aan (zonder kleuren).
  7. Voeg zout en groentebouillon beetje voor beetje toe tot je de juiste gaarheid van de risotto hebt verkregen.
  8. Voeg de kruidenboter langzaam en al roerend toe aan risotto. Blijft zachtjes verwarmen tot de kruidenboter is opgelost.
  9. Dep de pangasius filet droog met keukenpapier en snij de filets van elkaar af.
  10. Bak de pangasius filet mooi goudbruin in een koekenpan met olijfolie, roomboter en zout.
  11. Dien de risotto en pangasius op.

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.