DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

 • Pangasius filets zonder graten, gespoeld en droog geklopt.
 • 1 liter melk (sojamelk, koeienmelk, of karnemelk)
 • 1/2 kop miso tamari saus
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel gemalen peper
 • 3 theelepels paprika
 • 2 koppen maisbrood mix of maismeel

Mango-Chili Dip

 • 1 pot mango jam
 • 1 rode jalpeno peper of rode chili peper
 • Een snufje zout

Ovengebakken pangasius sticks

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

De gezonde manier om vissticks te eten. Zelfgemaakt en zonder toevoegingen: de perfecte keuze voor je gezin.

Porties

6 persons

Bereiding

Pangasius vingers

 1. Verwarm de oven tot 180 graden Celsius. Snij elke filet over de breedte in reepjes van 2 cm breed met een scherp chefs mes. Plaats de filets in een grote kom en giet hier de liter melk in. Plaats de filets tenminste 30 minuten in de koelkast (de pangasius kan de hele dag in de koelkast liggen weken totdat je klaar bent om deze op smaak te brengen en te bereiden). Hierna kan deze worden gebakken.
 2. Verwijder de filets uit de melk en dep het lichtelijk droog. Voeg tamari saus toe en sprenkel beide zijden van de filets met zout, peper en paprika. Gebruik je vingers om de kruiden gelijkmatig te verdelen over de filets.
 3. Strooi de maisbroodmix of maismeel op een snijplank die alleen wordt gebruikt voor het snijden van vlees of vis. Bestrijk de filets met het maisbroodmix of maismeel en leg deze neer op 1 of meerdere bakplaten (of bak de filets in porties en doe de resterende visfilets in de koelkast totdat je ze gaat bakken). Besprenkel de bakplaten met bakolie en bak gedurende 15 minuten.  Kijk na 15 minuten of de filets stevig genoeg zijn, en bak ze anders 5 minuten extra. Neem de vis uit de oven en laat deze 5 minuten staan. Serveer de sticks met Mango-Chili dipsaus.

Beschrijving

 1. Snij de peper in de lengte en verwijder het witte membraan aan de binnenkant. Verwijder alle zaden voor een milde hete chili dip. Behoudt wat meer zaden voor een pittigere saus. Doe de peper in een kleine keukenmachine en maal twee tot drie seconden totdat de peper is fijngehakt.
 2. Doe de mango jam in een kom. Roer hier de fijngehakte hete peper doorheen. Voeg een snufje zout toe en roer. Serveer deze dip samen met de oven-gebakken pangasius vingers.

Originele recept van: http://www.pescetarianjournal.com

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.