DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

Voor de vulling:

  • 1,5 kg panga steak
  • 2/3 kopje rijst
  • 2 uien
  • 2 tl zout
  • 2 eieren
  • 2 tl citroen (sap)
  • gemalen zwarte peper – op het puntje van een mes
  • 2 el plantaardige olie

Voor saus:

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 el bloem
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 stukjes laurierblad

Pangasius visballetjes in tomatensaus

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Als je een fan bent van gehaktballen, word je zeker fan van deze panga-visballetjes. Dit recept met heerlijke tomatensaus wordt gemaakt in de oven.

Porties

6 personen

Bereiding

  1. Was de rijst, giet er 2 kopjes water bij en laat sudderen tot al het vocht is verdampt.
  2. Snijd de pangasteak en de gepelde uien in plakjes en hak ze fijn. Voeg zout, peper, citroensap, eieren en rijst toe aan het gehakt. Goed roeren!
  3. Verdeel de resulterende vulling in 12 gelijke delen.
  4. Vet een bakplaat of ovenschaal met hoge kanten in. Gebruik hiervoor de plantaardige olie. Giet water op kamertemperatuur in een kleine, diepe container. Bevochtig je handen constant met water, vorm ronde gehaktballetjes van gehakte vis verdeeld in 12 delen en leg ze op een bakplaat.
  5. Bak de gehaktballetjes 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 220 ° C. Ze moeten een beetje krokant zijn, maar niet gaar.
  6. Bereid de saus terwijl de gehaktballetjes bakken. Snij de ui in halve ringen, knoflook in ronde schijfjes. Fruit de ui en knoflook in plantaardige olie en roer af en toe.
  7. Voeg dan bloem en tomaat toe. Blijf nog een minuut roeren met een houten spatel.
  8. Giet twee glazen water (het water moet op kamertemperatuur zijn, maar niet heet) en roer zodat er geen klontjes achterblijven. Voeg peper en zout toe. Breng de saus aan de kook en haal hem van het vuur.
  9. Voeg het laurierblad toe aan de saus. Giet de saus over de licht gebakken gehaktballetjes en zet nog 20-30 minuten in de oven.

Serveer de gehaktballetjes met een bijgerecht naar keuze – aardappelpuree is ideaal. Eet smakelijk!

Bron: 4-cooc

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.