DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

Voor de topping

  • 1 kg Maris Piper-aardappel, in grote stukken gesneden
  • 2 grote eieren, gescheiden
  • 400 g bevroren bladspinazie (bevroren gewicht), ontdooid en drooggeperst
  • 85 g rijpe cheddar met verlaagd vetgehalte
  • hele nootmuskaat, om te raspen

Voor de vulling

  • 500 g pangasiusfilet
  • 1 ui, gehalveerd
  • een paar hele kruidnagels
  • 1 vers of gedroogd laurierblad
  • 300 ml halfvolle melk
  • 300 ml visbouillon (uit een blokje is prima)
  • 25 g boter
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 50 g bloem
  • 1 tl volkoren mosterd

Pangasiustaart met spinazie

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Deze pangasius-taart is een gezinsfavoriet. Je scoort zeker punten als je dit gerecht op tafel zet!

Porties

4 personen

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Leg ondertussen de pangasius in een koekenpan. Bestuif de ui met de kruidnagel en doe ze in de pan met de laurier, melk en bouillon. Breng aan de kook, dek af en laat 2 minuten sudderen. Bak nu de andere zijde van de vis en kook nog 3 minuten tot de pangasius net gaar is. Til de vis eruit en zet apart. Zeef het kookvocht.
  2. Smelt in een andere pan de boter met de olie, roer de bloem erdoor en kook 2 minuten tot het geroosterd ruikt. Haal van het vuur en klop langzaam het kookvocht van de pangasius erdoor. Keer terug naar het vuur, klop tot de saus kookt en dikker wordt en roer dan de mosterd erdoor. Verwarm de oven tot 180C / 160C ventilator / gas.
  3. Giet de aardappelen af ​​en pureer ze tot een gladde massa. Klop de eidooiers, spinazie en de meeste kaas erdoor. Breng royaal op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Klop de eiwitten tot zachte pieken en schep ze in 2 porties door de aardappel.
  4. Snij de pangasius in kleine stukken en verdeel over een grote ovenschaal, giet de saus erover en bedek met de spinazie-aardappel. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in 35-40 minuten goudbruin en gerezen.

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.