DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Submit your own Pangasius Recipe and win!

Ingrediënten

  • 4 Pangasius filets
  • 1 eetlepel paanche phoron*
  • 2 gepelde en geplette knoflook
  • 1 laurierblad
  • 1 klein kaneelstokje
  • 1/2 kleine ui geheel fijngesneden
  • 200g verse spinazie
  • 2 eetlepels shatkora augurk**
  • 10 verse kerrie bladeren
  • 1 eetlepel fenegriek (bokshoornklaver)
  • Verse groene pepers
  • Een snufje geelwortelpoeder
  • Kerrie poeder
  • Peper poeder

Pittige pangasius

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Dit pittige gerecht is een uitstekende keuze voor mensen die houden van een stevige maaltijd.

Porties

4 persons

Bereiding

  1. Verwarm vier eetlepels olie in een steelpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg 1 theelepel paanch phoron* toe aan de hete olie
  3. Wanneer de zaden open beginnen te barsten, voeg de geplette knoflook toe en bak tot deze licht bruin en helder is.
  4. Voeg de fijngehakte ui toe en bak het geheel tot het mooi helder is.
  5. Besprenkel met een snufje zout, een kaneelstokje, laurierblad en zo`n 250 ml water.
  6. Als de ui geslonken is voeg je een snufje geelwortel poeder, 2 theelepels kerrie poeder en een 1/2 theelepel peper poeder toe. Kook het ongeveer 5 minuten.
  7. Voeg de verse versnipperde spinazie en nog eens 250 ml water toe, en kook tot de spinazie is geslonken tot een pasta.
  8. Voeg 1 theelepel fenegriek (bokshoornklaver), fijngesneden verse groene pepers, 2 theelepels shatkora augurk** en 3 theelepels Mr Naga augurk, mix alles door elkaar en laat het sudderen terwijl je de vis bereidt.
  9. Doe 4 eetlepels olie in een kleine kom.
  10. Bestrooi de vis filets met het geelwortelpoeder en een beetje zout, en plaats dit geheel in de hete olie. Bak tot het gaar is aan beide kanten.
  11. Plaats de vis filets op een hete plaat en dek deze af met het spinazie mengsel.

* Paanch Phoron wordt vertaald als ‘5 kruiden’ en is een hele mix van specerijen bestaande uit fenegriek zaad, nigella zaad, komijn zaad, zwarte mosterd en venkel zaad Рoveral verkrijgbaar in Aziatische supermarkten.

** Shatkora augurk (seizoensgebonden Bangladese wilde citrus augurk) en Mr. Naga augurk (seizoensgebonden Bangladese‘naga bhoot jolokia’ augurk. Naga bhoot Jolikia pepers zijn volgens het Guinness book of records de heetste pepers in de wereld).

Orgineel recept op: http://www.greatcurryrecipes.net

Submit your own Pangasius Recipe and win!

 

Every quarter you have a chance to win " 101 Asian Dishes You Need To Cook Before You Die"