DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN.

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?
Ingrediënten
Voor de poke bowl:
- 1 kopje kortkorrelige witte rijst
- 1 pond zalm van sashimi-kwaliteit, in blokjes gesneden
- 1 pangasiusfilet, in blokjes gesneden en gebakken
- 1/4 kopje sojasaus
- 1 1/2 eetlepel rijstazijn
- 1/2 eetlepel suiker
- 1 theelepel geroosterde sesamolie
- 1/4 theelepel knoflookpoeder
Andere toppings voor je bowl:
- Gesneden komkommer
- Gesneden avocado
- 2 lente-uitjes, in dunne plakjes gesneden
- Mango, in blokjes
- 2 eetlepels maïs
- Champignons, in plakjes gesneden en gebakken
Poke bowl met zalm en pangasius
Beoordeling:
Rechtstreeks uit Hawaï presenteren wij de poke bowl! Bomvol met verse groenten, zalm en pangasius, perfect voor elk dieet. Probeer dit gerecht en sta versteld van de smaak.
Porties
1 persoon
Bereiding
- Kook de rijst: begin eerst met de rijst en bereid de rest van de ingrediënten voor terwijl deze kookt. Spoel de rijst een paar keer af onder koud water en wrijf het zachtjes in met je handen, totdat het water niet meer zo troebel is. Kook vervolgens de rijst volgens de instructies op de verpakking of in een rijstkoker. Houd afgedekt tot je klaar bent om te eten.
- Maak de dressing: roer in een kleine kom de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, suiker en knoflookpoeder door elkaar. Het knoflookpoeder en de suiker lossen niet helemaal op, maar dat is prima.
- Combineer de zalm en de dressing: voeg de in plakjes gesneden lente-uitjes toe aan de kom met de zalm. Bewaar 1 tot 2 eetlepels voor de garnering. Voeg het sojasausmengsel toe aan de zalm en lente-uitjes. Meng de zalm voorzichtig met het sojasausmengsel met een grote lepel of een rubberen spatel.
- Serveer: verdeel de rijst over elke kom en vervolgens de zalm. Werk af met de rest van de lente-uitjes, avocado, champignons, maïs en pangasius. De poke bowl is het lekkerst wanneer deze direct wordt gegeten.

Wij zoeken lekkere recepten!
Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.