DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 -3 gekookte pangasius filets, in stukken of heel
  • 1 blik tomatenblokjes (zonder zout)
  • 1 middelgrote rode ui, gesnipperd
  • 1 kleine habanero peper (optioneel)
  • 1/2 middelgrote paprika, in plakjes
  • 1/3 theelepel paprika
  • 1/3 theelepel kerrie
  • 1/3 theelepel knoflookpoeder
  • 1/3 theelepel komijn
  • zout, naar smaak
  • peper, naar smaak
  • koriander (garnering)

Shakshuka met pangasius

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...

Dit smaakvolle eenpansgerecht komt oorspronkelijk uit Noord-Afrika en heeft een naam die net zo kleurrijk is als het eruitziet: Shakshuka. Het beste van dit recept is dat het klaar is in slechts 30 minuten! Hoofdingrediënten zijn eieren, veel tomaten en pangasius.

Porties

4 personen

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote bakpan.
  2. Voeg, zodra de olie is verwarmd, uien, knoflook, habanero peper, paprika, komijn, kerrie, paprika en tomaten toe en kook 5-7 minuten op middelhoog vuur.
  3. Voeg de panga toe aan de pan en meng deze met de saus en laat 2-3 minuten sudderen.
  4. Zet de kookplaat op middelhoog vuur.
  5. Voeg de eieren toe en kook nog 5 minuten of tot eieren de gewenste stijl hebben.
  6. Als je klaar bent, voeg je (naar smaak) extra kruiden toe.
  7. Serveer met brood, stokbrood, rijst of bijgerecht naar keuze.

Wij zoeken lekkere recepten!

Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.