DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN.

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?
Ingrediënten
Rijst:
- 1 kopje sushi rijst
- 1 1/4 kopjes water
- 1/4 kopje rijstazijn
- 1 1/2 theelepels suiker
- 1/4 theelepel zout
Vulling:
- Komkommers (rauw)
- Rode paprika (rauw)
- Avocado (rauw)
- Wortel (rauw)
- Groene uien (rauw)
- Asperges (gekookt)
- Champignons (gekookt)
- Aubergine (gekookt)
- Zeevruchten: gebakken gepaneerde pangasius, gekookte garnalen, krab, rauwe vis van sushi-kwaliteit
- 4 vellen nori
Specerijen:
- Sojasaus
- Wasabi-pasta
- Gepekelde gember
Sushirollen met pangasius, garnalen, krab en meer
Beoordeling:
Sushi liefhebber, opgelet! Ben jij klaar voor dit heerlijke pangasius sushi recept? We garanderen dat het de beste is die je ooit hebt geproefd. Probeer het!
Porties
4 personen
Bereiding
- Spoel de rijst af en doe het daarna in een pan met het water. Dek af en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen. Zet na 20 minuten het vuur uit, maar laat de pan 5 minuten afgedekt.
- Los ondertussen de suiker en het zout op in de azijn.
- Als de rijst gaar is, verdeel je het over een schaal en meng je de azijn erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Leg een vel nori met de gladde kant naar beneden en de langere kant naar je toe.
- Verdeel 1/2 kopje rijst over de nori, laat een rand van 1 cm over aan de bovenkant. Maak je vingertoppen nat om de rijst te verspreiden zonder dat het aan je handen kleeft.
- Leg de vullingen op een lijn in het midden van de rijst.
- Rol strak op – bij voorkeur op een sushi-rolmat.
- Bevochtig de 1 cm nori rand lichtjes met water en rol het af. Zet opzij – met de naad naar beneden – terwijl je de rest maakt.
- Snijd elke rol in 8 stukken, gebruik een scherp mes en veeg deze af met een natte handdoek tussen elke plak.
- Serveer met specerijen naar keuze.

Wij zoeken lekkere recepten!
Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.