DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN.

Jouw Pangasius recept
op Vis voor alledag?
Ingrediënten
- 500 g pangasius, in plakjes van 2,5 cm dik
- 1 liter (4 kopjes) visbouillon of water
- 1/2 kopje ananas, geschild en in plakjes
- 1 kleine rode chili, zonder zaadjes en in plakjes
- 2 stuks okra, in plakjes gesneden
- 1/4 kopje tamarindepulp
- 1 kopje water
- 1/4 kopje taugé
- 1 takje munt, diagonaal in plakjes gesneden
- 1 tomaat, in partjes gesneden
- 3 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel suiker
- 1/2 eetlepel rijstkruid*, gehakt
- 1/2 eetlepel Mexicaanse koriander*, gehakt
Tamarinde pangasius soep
Beoordeling:
Trakteer je familie op deze heerlijke soep met authentieke Vietnamese smaak.
Porties
4 personen
Bereiding
Breng de authentieke Vietnamese smaak naar uw gezin met deze heerlijke soep.
- Blancheer de vis ongeveer 5 minuten in de kokende bouillon, haal van het vuur en laat uitlekken. Houd zowel de bouillon als de vis.
- Breng in een grote pan de bouillon opnieuw aan de kook. Voeg de ananas, chili en okra toe. Zet het vuur lager en laat 3-4 minuten sudderen, voeg dan tamarindepulpsap, taugé en tomaat toe.
- Breng opnieuw aan de kook. Schep de bovenkant af en breng op smaak met vissaus en suiker. Doe de vis in een grote soepkom, schep de groentebouillon erin en garneer met Mexicaanse koriander en rijstkruid.
- Serveer warm met gestoomde rijst of rijstvermicelli.
Handige tips:
* Rijstkruid: een heel klein, rond, bleekgroen blad dat met tussenpozen langs de stengel ontspruit, en een scherpe citrussmaak. Het wordt gebruikt als garnering voor kipcurry en zure vissaus.
* Mexicaanse koriander: dit naar koriander ruikende blad maakt deel uit van de standaard garnering van verse kruiden die bij de meeste Vietnamese maaltijden op tafel worden geserveerd. Het heeft een lang, gekarteld groen blad. Ook bekend als ’lange koriander’.

Wij zoeken lekkere recepten!
Vis voor alledag is altijd op zoek naar nieuwe Pangasius recepten. Deel jouw verrukkelijke recept met ons en hij krijgt een plaatsje op Visvooralledag.nl.