DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Submit your own Pangasius Recipe and win!

Ingrediënten

  • 500 g (1 pond) Pangasius, 2.5 cm dik gesneden
  • 1 liter (4 kopjes) visbouillon of water
  • 1/2 kopje ananas, geschild en gesneden
  • 1 kleine rode chili, zonder zaadjes en in plakjes gesneden
  • 2 stukken gesneden okra
  • 1/4 kopje tamarindepulp
  •  1 kopje water
  • 1/4 kopje taugé
  • 1 takjes munt, diagonaal gesneden
  • 1 tomaat, in partjes gesneden
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/2 eetlepel rijstkruid *, fijn gehakt
  • 1/2 eetlepel Mexicaanse koriander*, fijn gehakt

Tamarinde pangasius soep

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLoading...

Breng de authentieke Vietnamese smaak over met deze heerlijke soep. Serveer warm met gestoomde rijst of rijstvermicelli.

Porties

4 personen

Bereiding

Breng de authentieke Vietnamese smaak over met deze heerlijke soep.

  1. Blancheer de vis ongeveer 5 minuten in de kokende bouillon
  2. Haal hem van het vuur en laat hem uitlekken: bewaar zowel de bouillon als de vis.
  3. Breng de bouillon in een grote pan weer aan de kook en voeg de ananas, chili en okra toe. 4. Zet het vuur lager en laat 3-4 minuten sudderen. Voeg dan tamarindepulp, taugé en tomaat toe.
  4. Breng opnieuw aan de kook. Schep de bovenkant af en breng op smaak met vissaus en suiker.
  5. Leg de vis in een grote soepkom, schep de groentebouillon erin en garneer met zaagbladkruid en rijstveldkruid.

Serveer warm met gestoomde rijst of rijstvermicelli.

Kruidentips:
* Rijstkruid (Rau Om) een zeer klein, rond, lichtgroen blad dat met tussenpozen langs de stengel ontspruit. Het heeft een scherpe, citrusachtige smaak en wordt gebruikt als garnering voor kipcurry en zure vissaus.

* Mexicaanse koriander, ruikt naar koriander en maakt deel uit van het standaard garnituur van verse Vietnamese kruiden. Het heeft een lang, getand groen blad en staat ook bekend als ‘lange koriander’.

Submit your own Pangasius Recipe and win!

 

Every quarter you have a chance to win " 101 Asian Dishes You Need To Cook Before You Die"