DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Submit your own Pangasius Recipe and win!

Ingrediënten

Vis dipsaus

  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel vers limoensap
  • 1 eetlepel vissaus (Nuoc Mam)
  • 1/2 theelepel gehakte lange rode chili, zonder zaad
  • 1/2 theelepel gehakte knoflook
  • 1/2 theelepel geraspte gember

Verse loempia’s

  • 400 g garnalen (ongeveer 20 garnalen)
  • 1 visfilet, 250-300 g
  • 240 g rijstnoedel (“bún”)
  • 12 stuks dik rijstpapier, of iets meer voor het geval je er een paar hebt gebroken (“bánh tráng”)
  • 12 groene slabladeren in reepjes gesneden (“xà lách”)
  • 40 g Vietnamese verse basilicum (“húng quế”)
  • 40 g verse munt (“húng cây”)
  • 100 g taugé zonder het gele gedeelte (optioneel) (“giá”)
  • 1 bos Vietnamese bieslook in de lengte gesneden (“hẹ lá”)
  • Pindasaus om te dippen

Verse Vietnamese loempia’s met garnalen en gestoomde pangasius

Beoordeling: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars Loading...

Een geweldige combinatie van groente, garnalen, pangasius, Vietnamees rijstpapier en vissaus. Een gerecht dat je vast vaker gaat maken.

Porties

Verse loempia's: 12 stuks, dipsaus: 1/2 kop

Bereiding

Gestoomde vis

  • 1 hele pangasiusfilet (ongeveer 250-300 g) genoeg voor 8-12 rollen
  • 1 hele gember, in plakjes gesneden
  • 4-6 citroengrasstengels, snijd de bovenkant weg en gebruik het witte gedeelte voor het beste aroma.
  1. Spoel de pangasius onder koud water en dep hem droog met keukenpapier. Kruiden de vis licht met zout en peper. Omdat er ook een dipsaus is, is het niet nodig om de pangasius zwaar te kruiden.
  2. Maak op een hittebestendige plaat een laag gemberplakken en gekneusd citroengraswit en leg de filet erop. Zet de plaat in de stomer, dek af en stoom ongeveer 6-8 minuten totdat de binnenkant van de pangasius helemaal ondoorzichtig wordt.

Garnalen

  1. Breng in een pan water aan de kook met een snufje zout.
  2. Voeg de garnalen toe en laat het geheel 1 tot 2 minuten zachtjes sudderen.
  3. Haal de garnalen eruit en laat ze in ijswater afkoelen.
  4. Pel en snijd de garnalen in 2 delen en zet ze opzij.

Wikkel en rol!

  1. Om de verse rollen te maken, dompel je een rijstpapier kort in een kom met water tot het zacht is (of bevochtig het rijstpapier een beetje met de vingers).
  2. Haal het papier eruit en plaats het op een droog oppervlak in vervolgens glad te strijken met de vingers.
  3. Leg de stroken sla met een beetje rijstnoedels en basilicum, munt en taugé op het rijstpapier.
  4. Voeg een stuk gestoomde pangasius toe en vervolgens een lijn van 2 tot 3 stukken garnalen.
  5. Vouw de twee zijden parallel van elkaar en rol ze stevig op. Druk het geheel dicht met een klein beetje water.
  6. Serveer de verse loempia’s met een kom dipsaus.

Vis dipsaus

  1. Doe de limoensap, water, suiker en vissaus in een kom. Klop totdat de suiker volledig is opgelost.
  2. Voeg vervolgens de gehakte chili, gehakte knoflook en geraspte gember toe. Meng het geheel opnieuw.
  3. Pas naar wens aan met meer vissaus of chili.

Bron: Saigon kookcursus

Submit your own Pangasius Recipe and win!

 

Every quarter you have a chance to win " 101 Asian Dishes You Need To Cook Before You Die"