DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Pangasius export naar het Verenigd Koninkrijk schiet omhoog

april 21, 2021 | B2B, Nieuws | No Comments

De Britten lijken zo nu en dan wel van pangasiusfiletje te houden. In 2020 is de VK’s import van de Vietnamese vis met bijna 50 procent gestegen. Die steile groei zal naar verwachting zelfs in 2021 toenemen.

Stijgende import

Vietnamese pangasius vormt het grootste deel van de import van pangasius in het Verenigd Koninkrijk. Maar liefst 90 procent komt uit het Zuidoost-Aziatische land. Zelfs met dit hoge percentage zal dat aantal naar verwachting nog meer stijgen in 2021.

Gek op een visje

Traditioneel staan ​​de Britten bekend om hun visconsumptie. Consumenten geven echter de voorkeur aan lokale boven exotische geïmporteerde variëteiten. De COVID-19 pandemie schudde de zaken echter volledig door elkaar. Consumenten geven minder uit aan high-end, dure producten en zoeken naar goedkopere oplossingen. Omdat het een van de goedkopere visvarianten is, groeide de vraag naar pangasius onmiddellijk.

Handelsovereenkomst

Zelfs toen het VK lid was van de Europese Unie, behoorde het Verenigd Koninkrijk tot de top vijf van pangasius-exportmarkten. Het land verliet echter de Europese Unie in februari 2020. Sindsdien moest het VK zijn handelsovereenkomsten opnieuw opstellen en vanaf 2021 geheel nieuwe internationale zakelijke relaties smeden. Gelukkig werd de vrijhandelsovereenkomst tussen Vietnam en het VK (UKVFTA) gesloten in December 2020. Die overeenkomst zal de export de komende maanden en jaren nog meer stimuleren.

Trek gekregen van al dat vispraat? Bekijk onze heerlijke recepten!

0 reacties