DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Pangasius: groot onderdeel van wereldwijde aquacultuur groei

oktober 22, 2020 | B2B, Nieuws | No Comments

Volgens Gorjan Nikolik, senior analist zeevruchten bij Rabobank, belooft de pangasiussector het meeste groeipotentieel in de nabije toekomst. Op de GOAL 2020-conferentie besprak hij hoe pangasius en andere zoetwatervissen cruciaal zijn als het gaat om de toename van de wereldwijde aquacultuur.

“Overvloed van de dynamiek”

“Dit is waar de meeste groei zal plaatsvinden in volume en in waarde over de hele wereld. We hebben gezien wat er gebeurt in plaatsen als Bangladesh en Brazilië en vele andere – dit is een sector die we meer in detail moeten analyseren en waarvan we hopen meer informatie te verzamelen om de overvloed aan dynamiek vast te leggen,” zei hij.

COVID-19 invloed

Door de wereldwijde pandemie zal 2020 een lichte daling laten zien. De prognoses vertellen ons echter dat 2021 zeker een sterk herstel zal laten zien. Met respectievelijk Vietnam en India als grootste exporteurs.

Panga-taart

In totaal zal in 2020 wereldwijd 2,7 miljoen ton pangasius worden geproduceerd. Veel Aziatische landen waar pangasius wordt gekweekt, doen het goed. Maar hoe worden de stukjes taart verdeeld? Vietnam en India zijn respectievelijk de grootste exporteurs, gevolgd door Bangladesh. Indonesië en Myanmar delen beide een kleiner deel van de pangataart.

China

Bovendien bloeit China ook op in de export van pangasius. Het land deelt echter geen productiestatistieken. Door enquêtegegevens te raadplegen, werden schattingen gedaan die suggereren dat China in 2020 meer dan 3 miljoen ton zal produceren. Deze aantallen zullen in 2021 verder toenemen.

0 reacties