DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Veelbelovende voorspellingen voor Vietnamese pangasius

juli 3, 2019 | B2B, Nieuws | No Comments

De implementatie van strengere protocollen voor de viskwekerij leidt tot een sterkere positie van Vietnamese pangasius producenten. Volgens een van het lands grootste exporteurs van de vissoort wordt hierdoor een groei in de exportwaarde verwacht.

Vinh Hoan Corporation (VHC) meldt dat hun exportomzet is gestegen met 35 procent jaar-op-jaar (JOJ) tot $31.5 miljoen in januari. Dit is een patroon waarvan VHC hoopt dat het het hele jaar doorzet. Deze cijfers volgen op een sterke prestatie in 2018, toen ze een geconsolideerde nettowinst van 1.45 triljoen dongs bereikten (14 procent gestegen, JOJ).

De totale Vietnamese pangasius productie, welke 5,400 hectare water beslaat, wist te stijgen met 15 procent tot 1.42 miljoen tonnen. Exportwaarde bereikte $2.26 biljoen, welke een toename van 26.5 procent beslaat (JOJ). De grootste markten waren de VS, China, de EU en ASEA-landen. Indrukwekkend is met name de groei van 60 procent in exportwaarde naar de US toe.

VHC kent de stijgende lijn toe aan de strenger wordende productieprotocollen in combinatie met de herkenning door de VS Food Safety and Inspection Service (FSIS). Dit laatste betekent dat Vietnam een van de drie landen is waarbij wordt beschouwd dat het dezelfde voedselveiligheid protocollen heeft als de VS.

Dit, verklaart VHC, “blijkt een differentiërende factor voor Vietnamese exporteurs in vergelijking met andere landen en bouwt een stevige ondergrond voor de groei van de industrie over langere termijn”.

Vooruitzicht

De Vietnamese overheid voorspelt dat het land zijn pangasius export zal toenemen met 6.6 procent in volume, waarbij het de 1.51 miljoen tonnen bereikt in 2019, met een waarde van VS$2.3 biljoen.

Verder geeft VHC aan dat het voorneemt een reeks aan verbeteringen in te plannen in hun broed- en groei-fokkerijen. Hierbij hoort onder meer het gebruik van genetische selectie, bioflokken en het gebruik van moina als voedsel voor jonge scholen pangasius.

Nieuwsbron: thefishsite.com

 

0 reacties