DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Vietnamese pangasius voldoet aan US Farm Bill: importeurs staan te popelen

november 6, 2019 | B2B, Certificering, Nieuws | No Comments

Vietnamese pangasius meets US Farm bill: importers likely eager to buy

Als land met één van de strengste marktvereisten ter wereld, hebben de Verenigde Staten het Pangasius Food Safety Control System van Vietnam erkend. Na meer dan drie jaar onderhandelen maakte de voedselveiligheids- en inspectiedienst (FSIS) of het Amerikaanse ministerie van Landbouw de erkenning officieel op 4 november.

Meer exporterende ondernemingen in de toekomst

De erkenning opent deuren voor Vietnamese pangasius-exporteurs die de Amerikaanse markt willen aanboren. “Het zal lokale pangasiusbedrijven helpen toegang te krijgen tot en hun exportmarkten uit te breiden, niet alleen in de VS, maar ook in andere regio’s,” zei Nguyen Nhu Tiep, directeur van de Vietnamese afdeling Kwaliteitsborging Agro-Bosbouw-Visserij. Hij voegde eraan toe dat het ook meer ondernemingen zou aanmoedigen om pangasius, samen met de huidige 13 exporteurs, naar de VS te exporteren.

Bereid om te kopen van Vietnam

Om te voldoen aan de Amerikaanse regelgeving, heeft Vietnam nauw samengewerkt met belanghebbenden in hun eigen land om een ​​systeem te ontwikkelen dat voldoet aan de US Farm Bill 2014.

Amerikaanse importeurs zullen waarschijnlijk staan te popelen om meer vis uit Vietnam te kopen vanwege de erkenning. De vooruitzichten voor de laatste twee maanden van 2019 zijn dat de exportwaarde zal stijgen, wat bijdraagt ​​aan de groei van de pangasius-industrie. Vorig jaar exporteerde Vietnam voor $550 miljoen aan pangasius naar de VS, de op een na grootste markt van het land.

Bron: Nhân Dân

0 reacties