DE IDEALE VIS OM TE COMBINEREN. 

Wist jij dit? Het dieet van Pangasius vis zorgt ervoor dat het een milieuvriendelijke vis is.

mei 30, 2018 | Duurzaamheid, Nieuws | No Comments

Veel mensen denken dat Pangasius echte carnivoren zijn die vooral vis eten. De werkelijkheid is heel anders: Pangasius zijn eerder herbivoren! Ze eten voor 92% plantaardig voeding. De voeding van Pangasius bestaat voornamelijk uit groenten, rijstresten, sojabonenmeel en vergelijkbare producten. Door deze vegetarische voeding alleen al is Pangasius een relatief milieuvriendelijke vis.

Geoptimaliseerde voeding

Het voer van Pangasius is de laatste jaren erg ontwikkeld. Eerst maakte Pangasius kwekers het voer voornamelijk zelf. Tegenwoordig wordt er gebruik gemaakt van industrieel verwerkt voer wat verschillende voordelen heeft. Zo is dit voer milieuvriendelijker doordat er bij de productie gebruik wordt gemaakt van voedselresten. Daarnaast is er ook bewezen dat dit voer visziekten kan tegen gaan. Door deze voerontwikkeling is Pangasius een nog milieuvriendelijker vis geworden.

Gunstige voedselhoeveelheid

Naast het type voer wat Pangasius krijgen, heeft het voer nog meer voordelen. Zo hebben Pangasius relatief weinig voer nodig om te groeien. Er is slechts 1.6 kilo voer nodig om uit te groeien tot een grote vis van 1 kilo. De voer-conversie verhouding van Pangasius is daardoor veel gunstiger dan van de meeste andere vissoorten. Zalm heeft bijvoorbeeld 2 tot 3 kilo (wilde vis) nodig om uit te groeien tot een vis van 1 kilo. Hierdoor blijft er meer voer over voor andere doeleinden wanneer Pangasius gekweekt wordt.

Kleine voetafdruk en lage prijs

Door al deze gunstige eigenschappen van het voer van Pangasius heeft Pangasius een relatief kleine ecologische voetafdruk. Een ander voordeel van de voeding van Pangasius is dat er vrij lage kweekkosten zijn. Dit laatste resulteert in gunstige consumentenprijzen van Pangasius producten in supermarkten en restaurants.

Als je graag een gezonde en smakelijke vis wilt eten, maar ook kostenbewust en milieuvriendelijk wilt zijn, is Pangasius dus een goede keuze. Mocht je inspiratie willen opdoen voor maaltijden met Pangasius dan kun je kijken tussen onze Pangasius recepten.

 

0 reacties